Levelezőkliens beállítási segédlet

Levelezőkliens (Mozilla Thunderbird, Outlook, LiveMail stb.) IMAP típusú postafiók beállításához az alábbi adatokat kell megadnunk:

Bejövő levelek kiszolgálója (IMAP): mail.gartel.hu

A bejövő levelezés a 993-as porton működik (SSL/TLS)

Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP): alapértelmezettként az internetszolgáltatótól kapott beállítások szerint (tehát NEM a Gartel Kft szervere)

Amennyiben az önt érintő szolgáltatási területen nincs vonali azonosítás, úgy az alábbiak szerint beállíthatja a Gartel Kft szerverét is küldő szervernek:

  • kiszolgáló: mail.gartel.hu
  • port: 587
  • felhasználónév: megegyezik az emailcímmel
  • jelszó: megegyezik az emailhez kapott jelszóval
  • titkosítás: STARTTLS

Felhasználónév: minden esetben egyezik a kapott emailcímmel (valaki@valami.hu)

Jelszó: egyedileg generált, a szerződéssel együtt megkapott HOZZÁFÉRÉSEK dokumentumban található. FIGYELEM! Ha az emailcímhez tartozó jelszavát megváltoztatta, akkor annak elvesztése esetén kollégáinktól kaphat új jelszót.

A postafiók első beállítása alkalmával a Gartel Kft. szerveréről egy tanúsítványt kell letölteni és elfogadni, amely használata garantálja a postafiók emelt szintű biztonsági kapcsolatát. A tanúsítvány letöltését a legtöbb levelezőkliens és böngésző automatikusan felajánlja.

Fontos tudnivaló, hogy a Gartel Kft. munkatársai az emailcímekre, jelszavakra vonatkozóan SOHA, SEMMILYEN ESETBEN nem kérnek információt emailben vagy telefonon, valamint azokat harmadik fél felé nem adják ki. Ezek az Ön személyes adatai, melyek biztonsága érdekében mindig győződjön meg arról, hogy nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe.

Hozzászólások lezárva.