Levelezőkliens beállítási segédlet

Levelezőkliens (Mozilla Thunderbird, Outlook, LiveMail stb.) IMAP típusú postafiók beállításához az alábbi adatokat kell megadnunk:

Bejövő levelek kiszolgálója (IMAP): mail.gartel.hu

A bejövő levelezés a 993-as porton működik (SSL/TLS)

Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP): alapértelmezettként az internetszolgáltatótól kapott beállítások szerint (tehát NEM a Gartel Kft szervere)

Amennyiben az önt érintő szolgáltatási területen nincs vonali azonosítás, úgy az alábbiak szerint beállíthatja a Gartel Kft szerverét is küldő szervernek:

  • kiszolgáló: mail.gartel.hu
  • port: 587
  • felhasználónév: megegyezik az emailcímmel
  • jelszó: megegyezik az emailhez kapott jelszóval
  • titkosítás: STARTTLS

Felhasználónév: minden esetben egyezik a kapott emailcímmel (valaki@valami.hu)

Jelszó: egyedileg generált, a szerződéssel együtt megkapott HOZZÁFÉRÉSEK dokumentumban található. Ugyanezen dokumentumban talál egy weblinket is, amelyen keresztül belépve meg tudja változtatni jelszavát, valamint kezelni tudja emailfiókjait.

FIGYELEM! Ha az emailcímhez tartozó jelszavát elfelejti, akkor új jelszót beállítani és kiküldeni csak egyszeri, 300 Ft-os díjazás ellenében tudunk.

A postafiók első beállítása alkalmával a Gartel Kft. szerveréről egy tanúsítványt kell letölteni és elfogadni, melynek használata garantálja a postafiók emelt szintű biztonsági kapcsolatát. A tanúsítvány letöltését a legtöbb levelezőkliens és böngésző automatikusan felajánlja.

Hozzászólások lezárva.